Kurumsal
BİZE ULAŞIN
Designed by ONUR ACAR
İmplant genel manada Titanyum maddesinden yapılmış olan vidalardır. Bu vidalar üzerine dişin renginde ve görünüşünde çok sağlam maddeler ile üretilmiş malzeme konularak implant tamamlanmaktadır. Genel manada çeneye monte edilen vidalı dişlerdir implant.
Implant Hangi Durumlarda Yapılır.
En sık olarak implant gerçek bir dişin yerini alabildiği için diş eksikliğini gidermek için kullanılır. Bunun dışında estetik kaybı ve fonksiyon kaybı gibi durumlarda da kullanılır. Sadece bir diş eksikliği için de implant yapılabilmekte hatta komple bir ağız içini implant ile doldura da bilmektesiniz. Temel manada amacımız diş eksikliğini gidermektir.
Implant’ın Zararı Var mı?
Implantta kullanılan Titanyum dur ve vücut ile en uyumlu maddelerdendir. Örneğin kemik kırıklarında veya yaralanmalarında birleştirici olarak nitelendirilen platin maddesinin içerisinde titanyum vardır. Titanyum kemiğe uygulandığı zaman ömür boyu orada kalacaktır. Nasıl kırık kemiklerde yapılan uygulamada implantta kullanılan titanyum malzemesi vücuda zarar vermez ise dişteki uygulamada da zarar vermeyecektir.
IMPLANT UYGULAMASI ZOR MUDUR?
Diş çekiminden daha basit bir uygulamadır. Implant yapılacak bölge uyuşturulacağından, implantın uygulanması sürecinde sadece hafif bir baskı ve çıtırtı hissedersiniz. Her hangi bir ağrı hissi oluşmaz. Bir kişi aynı anda 22 dişini birden çektirip implant vidalarını aynı zamanda çaktırabilir.
Bir adet İmplant vidasının çene kemiğine yerleştirilmesi yaklaşık 4-5 dakikalık vakit almaktadır. Sadece implant malzemesinin vücut ile uyum sağlaması süreci uzun sürmektedir.
Diş eksikliğinin olduğu bölge de kemik erimesi gerçekleşmiş ise bu alana kemik tozu veya başka bölgelerden alınan blok kemikler ile dolgu yapılabilmektedir. Kemik uygulaması gerçekleştiği zaman ise implant tedavisinin süreci maksimum 6 ayı bulmaktadır. Bu süreç vücudun fizyoloji ile ilgilidir.
Normal şartlar altında maksimum 2 ay gibi bir süreçte implant tedavisi tamamlanabilmektedir
Designed by ONUR ACAR